Kućni ljubimci

Ribice - nečujni kućni ljubimci

Naslovna fotografija: all-free-download.com

Gajenje ribica kao kućnih ljubimaca je ne samo odgovornost i obaveza, već može donositi i veliko lično zadovoljstvo. Njihovo prisustvo smanjuje napetost i unosi mir i spokoj u atmosferu doma. Akvarijum sa ribicama je idealan posebno za one koji nisu nikada imali kućnog ljubimca.

Pročitajte više
Hrčak kućni ljubimac

Naslovna fotografija: myperkypet.com

Hrčak kao kućni ljubimac veoma je popularan poslednjih godina. On gotovo da se gaji u jednakom broju kao i psi i mačke, s tim što hrčak kao kućni ljubimac ne može nikako živeti zajedno sa pomenutim životinjama, jer mu u suprotnom preti opasnost da bude njihov dezert posle činije toplog mleka. On je i više nego umiljat, a ne treba da brinete ako mislite da ćete imati problem sa njegovim pripitomljavanjem.

Pročitajte više
Da li je ptica dobar izbor za kućnog ljubimca?

Naslovna fotografija: www.pexels.com

Kada dete poželi da deo porodice postane i kućni ljubimac, a stručna literatura kaže da je to dobro za njegov razvoj, jedino što Vama preostaje je da izaberete koja životinja će to biti. Ako su ribice nedovoljno inspirativne vašem mališanu, a mačka i pas velika obaveza za vas, možda razmišljate o kupovini ptice. Pre nego što se uputite u najbliži PET SHOP evo šta bi trebalo da znate o ovim pernatim ljubimcima.

Pročitajte više
Mačka u kući i zaštita zdravlja

Naslovna fotografija: www.amazon.com

Razapeta sam mišljenjima iskusnih i neznalica. U terminu sam za roditi prvu bebu, a prvi put imamo i macu. Svašta sam pročitala po forumima, no interesuje me konkretno šta bi trebala uraditi kao prevenciju kod mace koja je stara nepunih godinu dana. 

Pročitajte više
”MAMA, HOĆU PSA!”

Naslovna fotografija: unsplash.com

Odrastanje uz kućnog ljubimca u svakom slučaju ima brojne prednosti i deluje pozitivno na detetov razvoj. Kućni ljubimac pomaže detetu da razvije osećaj nezavisnosti, nužan za sazrevanje i sticanje osećaja odgovornosti. Stvaranjem pozitivnih osećaja prema kućnom ljubimcu, dete stiče samopouzdanje koje mu pomaže u kasnijim odnosima s drugim ljudima. Brigom o kućnom ljubimcu uči biti odgovorno. On mu je često i najbolji prijatelj, sluša njegove tajne i misli. Preko svog ljubim

Pročitajte više
Izdvajamo

Priče za laku noć

kuvar.vrtic.org