Priče za laku noć

Povratak dabrova

Naslovna fotografija: www.co.elk

Stanovnici Zasavice živeli su mirnim uobičajenim životom u svojoj močvari sve dok jednog dana jazavac Mile nije čuo strašnu vest. - Sve će nas pojesti. Jao teško nama. Kažem vam sve će nas smazati za doručak ti džinovki glodari. - Jadikovao je Mile hodajući levo - desno i odmahujući glavom. - Teško nama, moraćemo da se selimo. Da, da, to nam je jedini spas. Spakovaćemo se i još noćas odseliti iz močvare pa nek glodari glođu svoj rep, jer nas ovde neće biti. - Životinje koje su se okupile oko usplahirenog jazavca gledale su ga začuđeno, niko nije razumeo o čemu to on priča. - Da nije možda sanjao neke glodare pa ga još uvek progone? - pitao se jež Laza.

Pročitajte više
Šampion Kazanova

Naslovna fotografija: www.vrtic.org

Osvanulo je divno jutro na imanju ergele Gradic u Nemačkoj. Kapi rose presijavale su se na mladoj prolećnoj travi a u vazduhu se još uvek osećao dah odlazeće zime. Na prvi pogled sve je delovalo tiho, samo se negde u daljini čuo cvrkut ptica...

Pročitajte više
Marko i Šarko

Naslovna fotografija: en.wikipedia.org

Marko ima šest godina. On živi u Beogradu u ulici kroz koju danju i noću, neumorno saobraćaju tramvaji. Svako veče kada mu mama pročita priču i poželi laku noć Marko još malo ostane budan da sluša tramvaje. Voli kada tramvaj projuri ispod njegovog prozora a njemu se zatrese krevet, to ga uspavljuje. Ali, već nekoliko dana Marko ne obraća pažnju na tramvaje, ne želi ni priču za laku noć. Jedino na šta misli je gde je sad njegov kuca Šarko?

Pročitajte više
Princeza Omorika

Naslovna fotografija: www.cartoonnetwork.ru

U davna, pradavna vremena živela je jedna prelepa princeza Omorika. Njen otac i majka, kralj i kraljica četinara bili su toliko očarani svojom nežnom mezimicom da su je štitili i od najmanjeg daška vetra. Leti kada bi grejalo sunce kralj bi naredio svim četinarima da se okupe oko princeze i naprave hlad. Zimi, dok su drugi uživali da im sneg prekrije grane Omorika je morala da se sakrije ispod najvišeg stabla da se ne pokvasi. Ptice nisu smele da joj prilaze da je ne isprljaju. I cveću je bilo zabranjeno da raste u njenoj blizini.

Pročitajte više
Nestašni Sami

Naslovna fotografija: en.wikipedia.org

Jednog hladnog zimskog dana, dok je napolju vejao sneg, ulicama Beograda polako je se kretao kamion žute boje. Dovozio je, iz daljine, novog stanovnika zoo vrta. Šimpanza Sami imao je crnu gustu dlaku, tamno lice i snažno mišićavo telo. Kad bi se naljutio izgledao je vrlo opasno, a tog dana bio je baš ljut. Šimpanzi njegove reputacije ne priliči da se trucka u makar kakvom kamionu bez pogleda na okolinu.

Pročitajte više
Dobri vuk - Vučko

Naslovna fotografija: www.cartoonnetwork.ru

Jahoronija je bila prekrasna šuma u kojoj su složno živele sve divlje životinje. Jednoga dana medved pismonoša dojuri  u šumu na svom starom biciklu.

Pročitajte više
Avantura miša Sivka

Naslovna fotografija: www.cartoonnetwork

Miš Sivko živi u Beogradu na Konjarniku. Njegov  čukun, čukun, čuku-u-u-u-u-n deda došao je ovde  pre mnogo godina skriven  u kočijama jednog  Mongola  iz  daleke zemlje Rusije . Od tada  miševi iz porodice Rusić  žive u ovom kraju grada.

Pročitajte više
Izdvajamo

Priče za laku noć

kuvar.vrtic.org