Ideja za letnju rođendansku žurku

Ideja za letnju rođendansku žurku

Naslovna fotografija: www.carteland.com

Umesto proslave u igraonicama, koje dosade čak i deci ili rizika da vam se stan pretvori u bojno polje mališanima rođenim u letnjim mesecima možete  organizovati proslavu rođendana na otvorenom. Poštedećete sebe stresa, a i novčanik će vam biti zahvalan. Sve što vam je potrebno je da se naoružate pištoljima na vodu.

Umesto proslave u igraonicama, koje dosade čak i deci ili rizika da vam se stan pretvori u bojno polje mališanima rođenim u letnjim mesecima možete organizovati proslavu rođendana na otvorenom. Poštedećete sebe stresa, a i novčanik će vam biti zahvalan. Sve što vam je potrebno je da se naoružate pištoljima na vodu.

Rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana prija svima a naročito mališanima. Deca vole da se brčkaju, prskaju, jurcaju, ciče. Kada je već tako napravite sjajnu žurku u parku pored neke česme.Tu je voda, vi samo ponesite neku kantu iz koje će mališani puniti svoju municiju. Obavestite goste da se naoružaju pištoljima na vodu ili praznim bocama sa raspršivačem (sigurno kod kuće imate bar jednu ovakvu za fajtanje veša), ponesite presvlaku i žurka može da počne.

 

 

Deci će biti najzanimljivije da se sami dogovore i krenu u vodeni napad.  Kada prođe prvi talas ludovanja podeliti ih u dve grupe i organizujte im neke igre. Stavite ispred ekipa posude jednake veličine ( prazne kantice od pavlake bi lepo poslužile), zadatak je da se posuda napuni vodom iz pištolja. Pobednik je, naravno, ekipa koja prva napuni posudu. Zatim, presipanje vode iz jedne u drugu čašu. Ovo treba da urade svi članovi tima a pobednik je ekipa kojoj ostane više vode u čaši.

“Pluta ili tone” je edukativna igrica gde deca treba da pogode da li će neki predmeti plutati ili potonuti kada ih stavite u vodu. Na primer pomorandža će plutati, ali ako je oljuštite i vratite u vodu potonuće. Ideja za zabavu je bezbroj. Na kraju uključite i nekog odraslog u igru. Planirano ili spontano dozvolite mališanima da isprskaju nekog od roditelja. Ovo će ih posebno zabaviti kao i publiku sa strane, druge mame i tate koj će vam biti zahvalni na ovom druženju u prirodi.

Izdvajamo

Priče za laku noć

kuvar.vrtic.org